Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα ο 5ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος στην Θύμαινα. Η διοργάνωση που προσελκύει τα βλέμματα όλου του κολυμβητικού κόσμου, αφιερώθηκε στην πρόσφατη απώλεια του 11χρονου που πνίγηκε στους Φούρνους πριν λίγες μέρες.
Ο Κολυμβητικός Μαραθώνιος “Ο Γύρος της Θύμαινας” είναι ένας αθλητικός θεσμός που λαμβάνει χώρα στην ακριτική Θύμαινα. Οι αθλητές κολυμπούν μια εκπληκτική διαδρομή 18 χιλιομέτρων με εναλλασσόμενα υποβρύχια τοπία από κοφτά βαθιά νερά σε απόκρημνους κάβους, περάσματα από στενούς διαύλους που δημιουργούνται με τις γύρω βραχονησίδες, πρασινογάλανα ρηχά νερά σε αμμουδερούς κόλπους μέχρι κολύμπι πάνω από βυθισμένα αρχαία ναυάγια.

Κολύμβηση
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Ο γύρος της Θύμαινας
5ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος ” Ο Γύρος της Θύμαινας”
Για 5η φορά αθλητές από όλη την Ελλάδα έρχονται για να κολυμπήσουν τον γύρο του νησιού της Θύμαινας. Το ευέλικτο πρόγραμμα μας έχει ως εξής…..
Την Παρασκευή στις 19:00 καλωσορίσουμε αθλητές και συνοδούς στο Δημαρχείο Φούρνων.
Το Σάββατο συγκεντρωνόμαστε στο λιμάνι της Θύμαινας στις 07:00 και ξεκινάμε τον Κολυμβητικό Μαραθώνιο στις 08:00!!
Η τελετή λήξης και οι απονομές θα γίνουν στην πλατεία του Αγ.Γεωργίου στην Θύμαινα κατά τις 20:30.
Όσοι επιθυμούν να περάσουν από τους Φούρνους στην Θύμαινα για να δουν την έναρξη του αγώνα να βρίσκονται στο Στέκι του Σκεύου στις 06:50.
Όσοι επιθυμούν να περάσουν από τους Φούρνους στην Θύμαινα για να δουν τελετή λήξης να είναι στο λιμάνι (μπροστά από τις ψαροταβέρνες) στις 19:50.

Ο αγώνας ξεκινάει με υποδοχή των αθλητών στον όρμο κάτω από τον οικισμό της Θύμαινας και επιβίβαση των αθλητών στο σκάφος συνοδείας. Ο κάθε αθλητής συνοδεύεται από διαφορετικό σκάφος, το οποίο είναι κάποιο από τα πολλά παραδοσιακά αλιευτικά σκάφη του νησιού. Υπάρχει ταχύπλοο σκάφος ασφαλείας και άλλα δύο επιβατικά σκάφη που μεταφέρουν επισήμους και θεατές για να παρακολουθούν τον αγώνα σε όλη την εξέλιξη του. Σε όλη την διάρκεια του αγώνα υπάρχει ιατρική κάλυψη καθώς και απόλυτη συνεργασία με το Λιμενικό για αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος πιθανόν προκύψει.
Μετά τον τερματισμό και τις θερμότατες υποδοχές από τα παιδιά και τους κατοίκους του νησιού ακολουθεί γεύμα με ντόπιους μεζέδες και απονομές στους αθλητές, στους χορηγούς και στους υποστηρικτές του θεσμού. Το γεύμα και τις απονομές ακολουθεί μουσική και χορός μέχρι τελικής πτώσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που στην Ελλάδα που ορίστηκε ως διαδρομή γύρος ενός ελληνικού νησιού. Η ιδιαιτερότητα αυτή σε συνδυασμό με τα μαγευτικά νερά, την άψογη οργάνωση και την φιλοξενία των κατοίκων της Θύμαινας συντέλεσαν στην αναγνώριση του αγώνα από τους ίδιους τους αθλητές ως μια από τις καλύτερες διοργανώσεις του είδους και την καθιέρωση του Γύρου της Θύμαινας σε αθλητικό θεσμό.

Ο γύρος της Θύμαινας
Ο γύρος της Θύμαινας
Ο γύρος της Θύμαινας


Ο σύλλογος του ΕΑΤ Αλέξανδρου συμμετείχε με τους

Μαυραγάνη Στρατή , Στογιαννίδου Πάτυ, Παρίση Ανδρέα, Παπαγεωργίου  Λύδια
Ο γύρος της Θύμαινας
Ο γύρος της Θύμαινας
Ο γύρος της Θύμαινας