ΕΑΤ Θεσσαλονίκη
ΕΑΤ Αλέξανδρος

Το αθλητικό τμήμα του Ε.Α.Τ. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συνεχίζει και φέτος στις εγκαταστάσεις του «Ε.Α.Κ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ» το Πρότυπο Πρόγραμμα Προβολής και Ανάπτυξης των Αθλημάτων Πισίνας. Τα παιδιά μαθαίνουν αρχικά να εξοικειώνονται με το νερό παίζοντας και στη συνέχεια να κολυμπούν μέσω διασκεδαστικών διαδικασιών, σε ολιγομελή τμήματα υπό την ασφαλή καθοδήγηση των προπονητών μας. Το πρόγραμμα στηρίζεται στην ιδιαίτερη παιδαγωγική προσέγγιση του παιδιού μέσα από το παιχνίδι και τη χρησιμοποίηση ειδικών οργάνων και παιχνιδιών.
Πρόγραμμα Μικρής Πισίνας
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη
16:20-16:50 17:50-18:20 18:20-18:50
Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο
16:50-20:35 16:50-17:20 10:00-10:30

Πληροφορίες 6979113220   Στέλλα
Μικρή Πισίνα
Μικρή Πισίνα
Μικρή Πισίνα
Μικρή Πισίνα
Μικρή Πισίνα
Μικρή Πισίνα
ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Καθημερινά τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν παίζοντας. Πληροφορίες 6979113220 Στέλλα

Η κολύμβηση χαρακτηρίζεται από πάρα πολλούς ιατρούς και παιδαγωγούς ως το ιδανικότερο άθλημα που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση της υγείας ψυχικής και σωματικής και τη σωματική ανάπτυξη των παιδιών και των  νέων. Είναι γνωστή η σημαντικότητα της άθλησης ξεκινώντας από μικρή ηλικία. Η κολύμβηση με τη βοήθεια ειδικών προπονητών ενισχύει την μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων του παιδιού για την κολύμβηση. Κάθε παιδί ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του, τα ατομικά χαρακτηριστικά του και τη βιολογική του ηλικία λαμβάνει διαφορετική μεθοδολογία σε ότι αφορά τα σχέδια μαθήματος και προπόνησης. Η επαφή με το νερό εκτός του ότι είναι απολύτως ευχάριστη, εκτονωτική και αγχολυτική αυξάνει και την αυτοπεποίθηση του παιδιού.

Η κολύμβηση είναι ιδανική για την εκγύμναση και την ανάπτυξη όλου του σώματος ενώ δεν επιβαρύνει καθόλου το μυοσκελετικό σύστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται  κακώσεις και τραυματισμοί.  Ως άθλημα πάντως έχει οφέλη παντού στο σώμα καθώς εκτός από το μυοσκελετικό βοηθάει αποτελεσματικά και στο καρδιοαναπνευστικό, το κυκλοφοριακό και το νευρομυικό. Επίσης, το κολύμπι συνιστάται για τα παιδιά με άσθμα. Η κολύμβηση είναι αποδεδειγμένα  το άθλημα που ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες ! Από 3 μηνών εώς και τις μεγάλες ηλικίες. Συνήθως η κολύμβηση σε ομάδα με έναν ή δύο δασκάλους  ξεκινάει  για παιδιά από 4 ετών και άνω, ώστε να έχουν μια σχετική αυτονομία και να  μπορούν να ακολουθούν τις οδηγίες. Tα παιδιά έως 5 ετών προπονούνται σε μικρή πισίνα για να πατώνουν ενώ μετά μπαίνουν σε μεγάλη.
ΕΑΤ Αλέξανδρος Εκμάθηση Κολύμβησης