Προαγωνιστικά
Η ομάδα των προαγωνιστικών μας έλαβε μέρος στον Διεθνή Αγώνα Κολύμβησης "Λευκός Πύργος", ο οποίος διεξήχθει στις 7 και 8 Μαΐου 2022 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. Οι μικροί μας αθλητές αγωνίστηκαν αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκόμισαν και τις συμβουλές που έλαβαν από τους προπονητές τους κατά τη διάρκεια των προπονήσεων όλο το προηγούμενο διάστημα και κατάφεραν να φέρουν πολλές ατομικές, αλλά και ομαδικές επιτυχίες, αφού εκτός από συναθλητές είναι και μια δεμένη παρέα!
Τα προαγωνιστικά μας κατάφεραν να λάβουν τα παρακάτω μετάλλια:
Διεθνή Αγώνας Κολύμβησης
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Διακρίσεις
1η θέση στο αγώνισμα 100m ελεύθερο κορίτσια 9 ετών
2η θέση στο αγώνισμα 50m ύπτιο κορίτσια 9 ετών
3η θέση στο αγώνισμα 50m ύπτιο αγόρια 9 ετών
3η θέση στο αγώνισμα 100m ελεύθερο αγόρια 9 ετών
2η θέση στο αγώνισμα 50m ελεύθερο κορίτσια 10 ετών
2η θέση στο αγώνισμα 200m μικτή ατομική κορίτσια 10 ετών
2η θέση στο ομαδικό αγώνισμα 4X100m ελεύθερο κορίτσια 10 ετών
2η θέση στο ομαδικό αγώνισμα 4X50m μικτή ομαδική κορίτσια 10 ετών
EAT ALEXANDROS
EAT ALEXANDROS
EAT ALEXANDROS
EAT ALEXANDROS
EAT ALEXANDROS
EAT ALEXANDROS
ΕΑΤ Θεσσαλονίκη
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Η εκμάθηση στα παιδιά είναι το γκρουπ που δίνουμε όλη μας την αγάπη ,τα παιδιά μπορούν να ξεκινήσουν από την ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών όπου έχουν ανάγκη μια ζεστή αγκαλιά και πρέπει στο νερό να την δώσουμε εμείς με τους δασκάλους μας. Οι δάσκαλοι μας είναι όλοι πρώην αθλητές της ομάδες και ο αριθμός των παιδιών ανά δάσκαλο δεν ξεπερνά τα 3-4 παιδιά. Στόχος μας είναι τα παιδιά να μάθουν κολύμπι μέσα από το παιχνίδι και να τους δώσουμε την δυνατότητα να αγαπήσουν το νερό.
Αγωνιστικά
ΕΑΤ Αλέξανδρος

Καθημερινά 17:00-19:00, Σάββατο 07:30-09:30

ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Καθημερινά τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν παίζοντας. Πληροφορίες 6979113220 Στέλλα
Προαγωνιστικά
ΕΑΤ Αλέξανδρος

Καθημερινά 17:00-19:00, Σάββατο 10:00-11:00
Η κολύμβηση είναι ιδανική για την εκγύμναση και την ανάπτυξη όλου του σώματος ενώ δεν επιβαρύνει καθόλου το μυοσκελετικό σύστημα με αποτέλεσμα να αποφεύγονται  κακώσεις και τραυματισμοί.  Ως άθλημα πάντως έχει οφέλη παντού στο σώμα καθώς εκτός από το μυοσκελετικό βοηθάει αποτελεσματικά και στο καρδιοαναπνευστικό, το κυκλοφοριακό και το νευρομυικό. Επίσης, το κολύμπι συνιστάται για τα παιδιά με άσθμα. Από 3 μηνών εώς και τις μεγάλες ηλικίες. Συνήθως η κολύμβηση σε ομάδα με έναν ή δύο δασκάλους  ξεκινάει  για παιδιά από 4 ετών και άνω, ώστε να έχουν μια σχετική αυτονομία και να  μπορούν να ακολουθούν τις οδηγίες. Tα παιδιά έως 5 ετών προπονούνται σε μικρή πισίνα για να πατώνουν ενώ μετά μπαίνουν σε μεγάλη.
©  Copyright EAT ALEXANDROS

Το παιδί συνιστάται να πηγαίνει στην πισίνα τρεις φορές την εβδομάδα για περίπου μία ώρα τη φορά.  Συνήθως κάθε προπόνηση διαρκεί από 30’ για βρέφη και 45’   στις μικρές ηλικίες 6- 8 ετών και  αυξάνεται σταδιακά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, το αθλητικό του επίπεδο και τη θερμορυθμιστική του ικανότητα. Η αλόγιστη παραμονή στο νερό μπορεί να προκαλέσει  απώλεια υγρών στον οργανισμό και προσωρινή πτώση της θερμοκρασίας του σώματος. Ομοσπονδίες που ΑΕΤ Αλέξανδρος είναι μέλος. Tο παιδί δεν πρέπει να έχει φάει τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν πάει στο κολυμβητήριο για να αποφευχθεί η επιβάρυνση της καρδιάς και το ενδεχόμενο πνιγμού. Αν ωστόσο το παιδί πεινάει μπορείτε να του δώσετε κάτι ελαφρύ σνακ, χυμό μέχρι μιάμιση ώρα πριν την προπόνηση για να μην εξαντληθεί. Το σωματείο Κολυμβητική ΚΟΕ Κολυμβητική masters τεχνική κολύμβηση. ΕΟΜΟΠ ελληνική ομοσπονδία μοντέρνου πένταθλου μοντέρνο πένταθλο και τρίαθλο.
ΕΑΤ Αλέξανδρος Εκμάθηση Κολύμβησης